Tuesday, December 28, 2010

28.12.2008 - 28.12.2010..alhamdulillah..

nih entry aku yang agak personal cket tapi dikongsi bersama bloggerzz..pejam celik...pejam celik...dah 2tahun ya aku dan cik cweet bersama..huhuhu...time ni ah dulu dia sarung cincin...padan plak tu..padahal xpernah juma pun..hai...hairan aku dibuatnya....walaupun baru 2tahun....dah macam kami lalui..xpayah nak cerita la..kang entry aku penuh gn cerita bersama cik cweet je..


blurr pulak....terok ahh camera hikayat terung... punya sepupu tapi terima kaceh yer...
~~~happy 2nd anniversary dear baby...~~~

tetiba xpuas hati kat imigresen bukit kayu hitam!!

entry sebelom nih aku p bukit kayu hitam...okey!!gini...aku xpuas hati bila aku dan pemandu2 laen kena tunggu dekat 2jam due to traffic jam....stuck aku kat situ....nasib kereta auto..kalo manual..ntah berapa ratus kali mati kat tengah jalan tu...aku ingt..ape la yg lama sangat tu...yerlaa dorang kena check takot bawak dadah ke..barang terlarang ke....tapi KENAPA HANYA BUKAK DUA BOOTH!!!??????lagi 2booth tutup plak tu....aduyaiiiii...ni la orang cakap kufur nikmat..benda ada tapi xguna...xmesra pengguna langsung.....hissssshhhh!!!dorang patut ubah la sistem gitu....fikir la caner nak kurangkan trafik 2jam tu sedangkan jalan tu bukannya 5kilometer pon...ada la setakat 30meter.....korang bayangkan...30meter tu kena lalu selama 2jam..gila ke hapa????


ni la jabatan imigresen tu....terpaksa bintangkan kereta harrier depan aku nih....keselamatan harus terjamin..hikhik...cam artis pulak....

mencari DAiM...

empat hari lepas..aku punya la excited pergi duty free..maw cari coklat daim idaman selalu.....sangat kempunan okey....
aku dah tawaf satu kedai mencari daim....nk p tanya kaunter..takot kecewa pulak kalau jawapannya..'maaf adik,coklat tu kehabisan stok'....aaaaaaaaaaaaaaaa..
tekaan aku benar belaka....
last2 aku p tanya gak..memang itu jawapannya....makin kempunan la aku nampaknya....
okey fine...cari jer coklat lain even daim dah hilang dari senarai...

 muka aku dh bosan dan agak kecewa disitu....cari jer la coklat laen fira....hehehe...
pastu aku rembat la beberapa jenis dan wajib dark coklat.....yummy!!!!


ini pun jadilah......uhuk!!uhuk!!uhuk!!!pasan x satu lobang dah kosong tu!!!??aku dah telan....geram nyer pasal!!!hihihi....

ini bubur yang tak cair!!

assalamualaikum dan salam 1 malaysia....heeeee...gegeh betoi aku nih....dah bape hari aku xupdate pasal xsempat...tapi aku ada banyak gak la aktiviti before balik kampus....ni aktiviti semalam...kita yang belom kahwin nih kena ler sertai aktiviti gini pasal nanti g umah mak mentua..kang ternganga xtahu buat pape....petang semalam kitorang sekeluarga berpakat nk buat bubur asyura....sempena muharram yang mulia ini...eloklah kuatkan hubungan silaturrahim sesama kita....amboi!!






aku sangat suka time tengah bulp!!bulp!!bulp!!pastu cedok makan..wahhh...tp saat itu jer lah aku makan..dah sejuk aku dah xnak...rasa xbest pulak....tp ramai org suka yg dah sejuk....macam2 ahhhh...



punya kalut kacau bubur nih..sampai bersilang2 pengacau tu...ada jugak yang time skolah dulu buat bubur nih gotong royong tapi aku xsuka....nape ea????bubur dia warna putih!!!bagi aku ia pelik ya....sebab selama hidup dok makan yg hitam dan xpernah merah....jadi aku bawak balik aje..xmkn pun..



ni dah lepas masak....dah berbahagi baik punya....sama rata...ada jugak yang kitorang kasik kat orang kampung....buat pemanis mulut...hampa rasa la sorang sikit noh!!!

p/s: lagi hitam lagi menawan...auuwwww!!!!

Friday, December 24, 2010

ending dari faizal tahir yg super superb!!!

time tengok anugerah skrin nih....aku ingatkan ape lar ending dorang nih..jemput maherzain kah???hehe...pasan ahhh....sebab vee cakap artis jauh...dok dalam kereta lagi...ehhh..apa punya gimik nih..kang kena tunggu lak...tapi timing memang terbaik....elok2 jer dengan datangnya si artis yang disukai ramai itu....OMG!!!!FAIZAL TAHIR!!!!!adek aku lar..excited pelik..tapi aku biasa jer....yer lah mcm boley caya...heehehe...suara  dia asal best sangat????hisshhhh..rasa nak tampar jer pp dia...
ending dia memang terbaik dari TV3 pasal cara si faizal nih muncul dengan berkereta dan terus disarung jacket jeans..WOWWWW!!!!macam MJ(micheal jackson) doe!nampak cam taraf artis hollywood gitu...gempak sangat ahhh!!!

DATANG BULAN!!!!opsssss!!!

hai u all..hahaha..dah 4 hari aku xmenulis entry...bukan xdak idea ataw malas..aku cuma xsempat nk tulis aje...busy sangat nih...idea tu byk cuma aku malas nk on lappy nih..
entry kali nih berkenaan si hawa...
BAGI PEREMPUAN ya....bila kita datagn je bulan kita selalu salah persepsi....'orang datang bulan xleh baca doa'..'orang perempuan nih lemah...sebab pendinding xberapa kuat'..macam2 lah..tapi kita ada doa yg kita boleh jadikan zikir bila kita datang bulan...maknanya kita 'xkosong' la.kan????


doa ini boleh menghapuskan dosa2 kita yang lalu..kecik ataw besau...aku pun xtaw..itu kerja DIA..dan dosa yang mcm mana???wallahuaqlam.....tpi amalkan aje...dapat gak pahala even kita bendera merah...kan???


p/s: ~~~~selamat beramal~~~~

Monday, December 20, 2010

tips untuk blogger baru..

aku nih baru jer nak cecah 200 follower....kiranya bel0m hebat lagi tapi aku rasa xsalah kalau kita berkongsi seswatu untuk kebaikan blogger semua.aku bila blogwalking...ada jugak la masalah yang aku jumpa dan yg penting aku sendiri yang alami....kiranya kita kena design sikit la yang mana patut didahulukan dan yg mana patut dibawahkan.gini ceritanya...ok...aku xkisah korang nak design blog korang macam mana pun pasal...itu blog korang so suka hati korang la nk design tunggang tebalik caner pun..yer.....betol tu tapi apa kata kita permudahkan blogger lain jugak bila dorg blogwalking kat blog kita....kiranya cam friendly gitu la.....
aku tulis yg asas dah la yer.....

>letak shoutbox..penting tu..utk tinggalkan jejak kita ya...
>iklan nuffnang jangan diketepikan....letak je atas..mudah nk klik...
>follower letak tengah ke....senang nk follow...nih jenuh scroll cari xjumpak...

p/s: itu je kot..otak aku xleh pusing ah malam nih...haru betoi...

malasnya diriku!!

hari nih paling kurang nk mari aku punya entry..ada la 1 jer..hehe...tah la knpa....aku jadi mals gila hari nih....
mungkin jugak kerana beberapa sebab....nk tulis entry pon kena ada mood boley?kalau xde mood....ngadap jer page aku 24jam..no idea langsung...
nape ea aku nih hari nih:

1.malas nak on lappy....
2.hari hujan yg lebat..rasa nak tidur...
3.jiwa aku sikit kacau pasal sewa umah melambung2...pk aku dh kerja ke hapa owner umah nih????
4.persoalan yg sering masuk pala aku...'degree @ kerja'????
5.personal problem cket...arhhhhhh!!!!
6......itu je kot.....kalo lgi byk....kang migrain pulak aku nanti!!

bukan orang dewasa jer bermasalah....kanak pun de jgk masalah dorang.....xcaya???korang try bawak adik korang g kedai gula2....pastu suruh dia dok diam2...jangan beli pape....agak2 pe jadik????itu la masalah dorg...hehe..(macam adik aku)...

niat yang xdirestui,....-PART1-

aku berjumpa kawan aku siang tadi.....aku sembang punya lama dengan dia....macam2 cerita yang keluar....dari yg best aku dengar sampai la yang sedih dan terharu...alahai..nih sesi mentarbiah ke hapa nih????heeeeeee....sebagai pendengar yang baik....dengar ja tanpa mencelah..kan??cerita yg sedih lah...kita berkongsi ok....
menurut dari kisah dia...dia nih ade pokwe..aka bf lew...dia nak kawen katanya...aku pun jadi excited...bila!??bila??bila??dia termenung jauh.......sampaikan tembus dinding kat belakang aku....fuhhhhhh!!!!aku nak cepatkan hubungan nih...terus ke alam perkahwinan..itu lebih baik....dalam sungguh maknanya.....in detail dia ceritakan segalanya....aku bersimpati....aku juga memberi pandangan agar segerakan perkahwinan..akad yang 1 itu harus diSEGERAKAN!!dia kisahkan kepada aku...dia tidak sanggup untuk terus menanggung segala 'dosa' dialam perkapelan...ya aku faham wahai sahabat....teruskan kisahmu....satu perkara yang membelenggu fikirannya ketika ini...niat hatinya untuk tidak terus terjerumus didalam dosa itu tidak direstui....bukannya dia tidak sayang..bukannya dia tidak cinta.....kerana cinta dan sayanglah dia mengambil keputusan begitu...difikirkan juga zuriat yg bakal lahir jika siibu buruk  perangainya..sibapa juga xkurang hebatnya....'bagaimana rupa zuriat aku nanti'...dia mahu berubah...aku sokong akan niatnya yang begitu suci....'tapi untuk sampai ke hari akad itu..berbagai perkara harus ditimbang dam bermacam perkara mungkin berlaku andai segalanya tidak mampu untuk aku dan dia kawal....aku tidak mahu kami berpisah'....kawan aku mahu bersama kekasihnya yang tersayang....tapi aku juga tidak tahu apa yang aku harus tuturkan.....aku kelu seketika....tiba2 dia terjah aku dengan satu soalan....'salahkah aku mahu keluar dari kehidupan yg penuh dosa????'bukannya lama....sekejap sahaja sebelum kami bergelar suami isteri....aku termenung untuk memberi jawapan...


p/s:bukankah perkahwinan itu lebih indah.....

Sunday, December 19, 2010

ubat nyam0k bau strawberry yummy cweett22!!

haha..entry yang agak senget malam nih...bukan apa..aku cucuh ubat nyam0k fumakilla yang ungu untuk aku bunuh segala nyam0k yang dok serang aku..ya allah!!!ni ubat nyamuk bunuh nyam0k ka bunuh aku nih.......xtahan aku dengan bau dia...sumpah baw keling!!!aku rasa cam kat kuil dah nih..hihihi....aku xkata keling tu ****..ops!!!bukan ya..kang xpasai kena ban plak..hehe..aku ada kot experience satu sem dok kat kuil..aku rasailah segala baw yang ada...baw kuat cukop..kalau selsema time depa bt perayaan ka pa..rasa alhamdulillah jugak la...heeeee....


tetiba aku rasa nak kerja kat kilang fumakila nih...tukang bagi idea pun jadik lah...aku rerasa lah mcm nak ja bt ubat nyam0k baw manis2...cam baw strawberry ka...wah....pasti pilihan ramai punya....pasal jadi cam 2 in1 la....dalam bunuh nyam0k boleh buat aromaterapi dalam umah tu...yer dak???



p/s: tiada kaitan gan yang hidup mahupon mati ok.....sekadar membawa inovasi pada fumakilla....

marath0n movie kat panggung!!

lagi 2 minggu lagi berambus lah aku dari sini..pulang ke pelusuk merb0k yang indah permai..hahaha..menganjing sangat....
kot jitra nih panggung dia superb...tapi bayaran???alahai..terketaq2 aku rasa nk hulur duit beli tiket tapi kalo kat central square...fuhh..aku rela doe!!5hengget satu movie..ok what???berbal0i aku rasa....nih kat jitra..10hengget satu movie...cam kat quensbay dah...aiyooooo0000...
ok nk tgk movie apa ya????

yer....org dah teng0k lama dah...dah basi pon..aku baru nak tengok....hukhuk..

nih aku saja ja nak teng0k pasal si 'awek' aku nih mesti terkej0t2..hehe...saja nk kasik dia melatah...

nih lambatlagi nk kluaq tp xpa..rancang awai2....POLC sgt....hehe..
next crita adlah terbitan KRU....merong mahawangsa punya kisah..aku xboleh lepaskan cerita nih.....huhu..

aku kempunan!!

aku pun xingt bila last aku makan cekelat nih...aku tetiba rasa nak telan semua cekelat daim nih..kalo ada la..hmm..coklat nih susah nak jumpa kot area jitra mahupun tempat laen..even 7E pon...nape ea??aku pon bercadang nak g bli coklat nih kat duty free bukit kayu hitamm..MUNGKIN ada....tu pon xsure sangat..coklat nih berlambak kat langkawi ja...apa sebabnya xmarket kt area darat nih?

aku xtaw awat aku suka coklat nih tapi rasa sangat berbeza ok..lain layer..lain rasanya...yummyyy.....
aku mesti ke duty free ASAP!!!yehhhhhhhh!!!

Saturday, December 18, 2010

tukar wajah!!

kini blog aku sudah diberi nafas baru.....bukan ape..tengah aku dok BW td...tetiba de satu blog yg sebijik cam blog aku...terus ja aku kerah otak bt header baru dan layout yg baru.....zaaaaaaasssssssssstttttttttttt!!!!kini berwajah baru.....selamat datang ke blog FIRA.....terima kaseh ya.....

aku type KELIRU???

entry nih bukannya bererti aku nih suka pompuan ke apa....tapi aku suka ja..(mak aku)...hehe...aku jadi bohsan tetiba dan terus nak cuba cari..type apa ya aku nih???maklum la teringat plak subjek organizational behaviour yang aku amek sem lepas....keluaq la beberapa soalan...dan resultnya mengatakan yang aku berada ditengah2..ohh...split personality kah????

apa ertinya semua ini??aku nih ok kan????hehe...sendiri jawab lah...

congrat malaysia!!

hebat lah fahmi!!!penjaga gol malaysia....even vietnam maen agak ganas disitu..dorang tetap boleh baca pergerakan pemain vietnam....tahniah ya!!!!kan dh kena kad merah satu!!hehe....to all pemain yang laen korang semua memang bagus!!congrat..keep it up baby!!!hahaha...

Friday, December 17, 2010

rambut model terbakar!!sumpah lawak...


model nih dok berparti sakan sampai ke dalam tube mandi okey!!tah parti pe liar sebegitu..hehe..ni parti p.diddy yg anjur...so dalam dok sy000k berparti tu de lilin la kat belakang model nih...dengan rambut yang ala2 alleycat tu..trus je menyambar2 api kat rambut dia...hahaha...so lepas dia sedar tu terus dia rendam rambut dalam tab mandi..ok..selamat dah!!

cemburu punya pasal..

KOTA TINGGI – Perasaan cemburu yang meluap-luap seorang lelaki terhadap seorang wanita yang dikatakan keluar dengan lelaki lain sampai ke kemuncaknya apabila dia bertindak menikam mangsa bertubi-tubi dengan sebilah pisau dan menyimbah tubuhnya dengan cuka getah kelmarin.
Kejadian pukul 9.15 pagi itu berlaku di rumah mangsa di Kampung Baru Sungai Redan di sini.
Ekoran itu, Nur Ain Ashikin Jemedi, 17, koma apabila badannya melecur hampir 70 peratus akibat terkena cuka tersebut manakala beberapa bahagian tubuhnya termasuk di kiri dan kanan punggung, belakang badan, kedua-dua belah tangan dan paha ditikam sebanyak 19 kali.
Mangsa kini sedang bertarung nyawa di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Sultan Ismail Johor Bahru.
Perbuatan itu didakwa dilakukan oleh anak angkat keluarga mangsa berusia 42 tahun yang dikatakan tidak dapat menerima hakikat bahawa cintanya ditolak selain cemburu.

untuk lelaki:pesanan buat mereka...kalau cinta ditolak itu tidak bererti hidup sudah berakhir...kalau jalan pintas yg  diambil,pasti makan diri balik.so fikir baik...'life must go on',,even cinta xberbalas...nape nk paksa orang untuk terima cinta kita..yer x?cari jer yang laen....perempuan ramai kot sekarang nih...
untuk wanita:kalau kita sememangnya xbekenan dengan mana2 lelaki...cakap baik2...janji xsakit hati yg mendengar.susah  taw kalo orang marah kita dalam diam.PARAH JADINYA!!!simbah asid la..tikam la...masyallah...nak ke semua tu?yang penting jangan maenkan perasaan orang ok...say 'no' if xsuka...and say 'yes' if suka.....
p/s:sorry no pic pasal aku sangat takot tengok gambar yg kena simbah asid nih....nak copy pon aku serammmmm....

2nd award utk hari ni..hari ni hari award sedunia ya???hehe..


thanks kat si pencinta hello kitty.. coz bagi aku award as follower dia.hehe...makaseh ya...nice award nih,...pinky2 gitu....terima kasih jugak coz follow saya...

p/s: kengkawan follow yer si pencinta hello kitty.. ini yer... 

1st award yg memang special untuk aku...terbaik lah epa!!

lepas bangun subuh...aku punya la dok mengeram..hehe..tapi tetap xley tidoq...wat la nih....alahai...tensen2!!lepas ja ngisi per0t..aku terus nak bukak bl0g aku...pe citer dia hari nih...sehat kah??cewahhh...ada ka blog sehat?merepek disitu....
rupanya lepas check punya check...aku dapat award coz jadik follower ke 50 cik epa yg superb!! terima kaseh ya cik epa....hehe..xsangka sungguh....saja BW semalam....


comel x??siap de bear pelok2 ok...haha...selamat berkenalan ya cik epa....sebel0m nih aku cam tringin jer nak dapat award..cam heran gak la...'caner nk buat nih kasik dapat award ea??'..tetiba dapat..hehe...tah la...aku jd happy pulak....makaseh ya..pakat2 follow EPA taw..

p/s: epa...xde hal lah setakat nk buat entry utk epa..hihi...

38 entry???!!!

lagi dua entry aku capai status entry yg sama banyak dengan zack zukhairi punya blog.....time zack baru dua bulan lahirkan dia punya blog...yeehaaaaaaa!!!!!
mcm xpecaya ja aku..pasal....aku malas tulis tapi caner boleh byk entry nih...cam melampaw2 pulak...hahaha...
tapi xpe kot..
SHARING IS CARING..heeeee....

aku ragui statement kosmo nih...


KUALA LUMPUR – Remaja yang tinggal di kawasan flat kos rendah dikenal pasti antara mereka yang berisiko tinggi terdedah kepada perbuatan zina dan pembuangan bayi.
Ketua Sub-Unit Seksualiti, Bahagian Reproduksi Manusia, Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara (LPPKN), Dr. Hamizah Mohd. Hassan berkata, jarak rumah yang terletak berhampiran antara satu sama lain boleh mendorong kepada perbuatan tersebut.
“Mungkin disebabkan tinggal berdekatan, mereka terdedah melakukan seks bebas di rumah. Lebih-lebih lagi, apabila ibu bapa tiada di rumah kerana bekerja syif atau melakukan sehingga dua atau tiga pekerjaan,” katanya.
Beliau berkata demikian pada Muzakarah Pakar Menangani Zina Serta Pembuangan Bayi Di Kalangan Remaja Dan Pelajar Sekolah di sini semalam.
Dalam pada itu, Hamizah memberitahu, dasar untuk membendung masalah perzinaan masih kurang jelas. dasar sedia ada lebih menjurus kepada pendidikan kesihatan reproduktif dan sosial sahaja tetapi kurang memberi perhatian kepada perzinaan dan salah laku seksual.
aku bukan ape...aku marah gak bila kita easily judge org yg tinggal kat flat nih xbermoral or sosial teramat..kalau nk sosial rasanya bukan yg duduk flat ja bersosial..malah yg bukan dduk flat pun xkurang hebatnya kalo bersosial tu...xkan kerna org yg tinggal di flat nih ( dari segi pendapatan)...kita trus cakap dorg mudah melakukan seks..pernah xkita buka skop lebih luas...tengok orang2 yang kaya...xbersosialkah mereka?????persoalan disitu...mungkin lagi dhsyat dari yg tinggal di flat..wallahuaqlam....

p/s:komen lah kawan2....aku tetiba panas dgn artikel nih...jangan kerana pangkat yang xhebat, harta yang xseberapa...kita terus judge mereka yg terlibat diatas....(AKU MARAH)...GRRRRRRRR!!!!!

nak tinggi x??ikut cara nih...


Lakukan Diet Dengan Tepat
Untuk tumbuh lebih tinggi secara alami, tubuh Anda membutuhkan protein, vitamin dan mineral lebih banyak dibandingkan karbohidrat dan lemak. Protein terdiri dari satu atau lebih rantai asam amino. Mereka merupakan komponen asas dari semua sel hidup dan mencakup banyak zat seperti enzim, hormon pertumbuhan, dan antibodi yang diperlukan untuk berfungsinya organisme. Mereka sangat penting dalam makanan hewan untuk pertumbuhan dan perbaikan jaringan dan dengan demikian anda harus mengambil banyak protein untuk lebih tinggi ya.
Jenis makanan terbaik yang mengandung protein yang lengkap adalah ikan, telur, susu, dan kacang-kacangan. Makanan ini sebagian besar mengandung asam amino, dan memiliki 8 asam amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh anda. Oleh kerana itu, ganti nasi, roti, dan hamburger dengan ikan, telur, dan susu skim.
Mineral yang paling penting lainnya adalah kalsium. Perlu diketahui bahwa beberapa makanan dan minuman umum dapat bertindak sebagai inhibitor pertumbuhan kalsium dan akrobat. Mereka inhibitor kalsium meliputi kopi, minuman ringan gula pasir, pemanis berkonsentrasi, garam yang berlebihan, lemak yang berlebihan, alkohol, dan rokok. Hentikan dan kurangi pengambilan makanan dan minuman yang mengandung kopi, pemanis berkonsentrasi, garam berlebih dan lainnya yang sejenis jika anda ingin tumbuh lebih tinggi.
Oleh kerana itu, makanan sehari-hari yang perlu anda ambil untuk tinggi badan anda tumbuh lebih tinggi harus secara alami terdiri dari makanan kaya protein seperti ikan, tak jenuh daging, telur, susu, dan polong-polongan; makanan makanan kaya vitamin seperti buah-buahan, sayuran, dan hati hewan; mineral kaya seperti susu, produk susu dan makanan laut
Tidur Yang Cukup
Tidur adalah keadaan yang menenangkan pikiran anda untuk memperbaiki, menghapus, dan mengisi kembali tubuh Anda. Hal ini juga mengatur kemampuan tubuh anda untuk tumbuh secara alami. Oleh kerana itu, masuk akal untuk menempatkan diri anda dalam lingkungan tidur yang ideal sehingga anda dapat menambah tinggi badan anda. Anda mungkin terkejut mengetahui bahwa kita di pagi hari lebih tinggi daripada kita di malam hari. Berdasarkan hukum gravitasi, tubuh kita dalam posisi berdiri, yang tertarik ke tanah. Pada akhir hari, disk di tulang belakang dikompres dengan berat tubuh. Selama malam, kolom tulang belakang dalam suasana yang santai dan menyebar posisi.
Menyadari fakta ini dan menggunakan waktu ini untuk menambah tinggi badan. Bangun pukul enam, makan siang di jam 10, makan malam di jam 6, dan tidur di jam 10. Keperluan untuk tidur adalah hal yang harus pada semua manusia. Kita tidak boleh hidup tanpa tidur yang cukup. Kurangnya tidur baik untuk anak-anak atau orang dewasa dapat membawa pada akibat penyakit yang serius.
Latihan Olah Raga
Chin-up & Tarik-up hanya salah satu dari banyak bentuk latihan peregangan yang dapat anda lakukan untuk membantu anda tumbuh lebih tinggi secara alami. Latihan-latihan ini bekerja bahu, serta punggung, lengan, dan obliques. Melakukan latihan-latihan ini serta bentuk-bentuk lain seperti peregangan yoga dan pilates juga dapat membantu Anda tumbuh lebih tinggi secara alami.

p/s: kalau dah umur 20...boley naik lg ke tinggi?

mari belajar bahasa kedah..


tengah ja aku dok layan gerak khas...aku tetiba teringat nak buat entry pasal bahasa kedah..bahasa ku..hehe
aku rasa xsemua orang faham betoi2 bahasa kedah if dorang sememangnya xasal dr kedah..bayangkan member aku nih memang dari kedah...tapi dia pun xpaham sangat bahasa kedah..aduhh...jam2!!
okey kita start ya....

1.dendam = rindu

2.kerabat = panjat

3.tak sedeiy = tak hirau/peduli

4.seqhebeh = tak kemas

5.peqheluih = nak jatuh tapi cuma tersangkut

6.deqhel0h = jerlus

7.menyut = jawab paggilan seseorang

8.peqhelaih = kikis duit

9.bedeqhau = ramai orang cam gotong royong

10.gelamai = dodoi

p/s: cam best plak dapat kongsi gan kengkawan....

oprah si pemurah!!



Penonton program temu bual Oprah Winfrey menjangkakan sesuatu yang hebat setiap tahun apabila musim perayaan tiba dengan adanya slot ‘Oprah’s Favourite Things’.


Bagaimanapun, tahun ini menyaksikan Oprah memberi hadiah percuma terakhir dan dikatakan paling hebat dan terbaik.
Apabila penonton bertuah mendengar ada hadiah yang bakal diberikan, mereka tidak dapat menyembunyikan keseronokan.

Ada hadiah ubat-ubatan serta sarung tangan orang kerdil FedEx yang dipenuhi barang kudap-kudapan. Hadiah lain termasuklah baju panas kashmir Ralph Lauren, beg fabrik kelabu Tori Burch, lilin hiasan rumah dengan 18 haruman berbeza, buku daripada Marianne Williamson dan Jay-Z.



Selain itu, terdapat juga hadiah eksklusif dan paling mahal: Pelayaran kapal Royal Caribbean Allure selama 7 hari dan jam tangan ulang tahun ke-25 program Oprah Winfrey daripada Phillip Stein bernilai AS$2,500 (RM7,875).

Hadiah Netflix percuma selama lima tahun, perkakas dapur daripada Container Store, Televisyen 3D Sony bernilai AS$3,600 (RM11,340), kamera digital Nikon SLR bernilai AS$700 (RM2,205) dan sepasang subang bertatah nilam Judith Ripka bernilai AS$525 (RM1,653). 



p/s: ni santa claus sepanjang zaman nih..hehe..

tip tingkatkan buffered earning..

korang try follow tips nih..rasanya memang sangat berguna untuk semua blogger..tambah2 yang baru dalam bidang nih...hehe...aku dapatkan tips nih dari cik murai batu...
Antara perkara utama dapatkan BE ialah :

  1. Kedudukan iklan anda! Sila la tempek iklan anda di tempat yang senang dilihat! Untuk iklan yang panjang tuh, letak la kat atas nun sana. Sebab, kalau orang masuk blog kita, orang akan pandang iklan yang panjang tu awal! Kalau letak kat nun jauh dibawah, maaf la, aku pun kadang-kadang je tengok satu blog sampai lantai!hak3
  2. Selalu update survey! Korang semua boleh buat benda ni kat laman web Nuffnang, bagi aku, update survey seminggu sekali pun dah okay. Sebab, baru la team-team Nuffnang tengok yang blog korang ni active!
  3. Traffik blog! Bagi aku, tak semestinya traffik beribu-riban sahaja yang akan dapat buffered, if traffik kau maintain 200++ pun boleh gak dapat. Sebab, Buffered earnings ni bergantung pada Page Views gak! So, sila maintain traffik anda la juga ye!
  4. Rajinkan update blog! Sila la update blog selalu. Aku pun nak start rajinkan diri update blog 3 kali sehari. Kalau makan boleh, kenapa tidak berblogging!hak3. 

p/s: ni lew tips yang aku ikot....kita kongsi bersama ya kengkawan....
       credit to cik murai batu...ahakz!!

ni berita gembira nih...hahaha..

aku cam xpecaya ja dgn tips yg aku dapat dr cik murai batu...at last aku dah dapat BE yg pertama!!!!ahahaha..terima kasih ya sik nuffnang..hehe..walaupun brapa je..tp aku sonok pasal ade perubahan...

p/s: tambah le lagi yer..mari kita blogging lagi!!!

Thursday, December 16, 2010

segmen: DULU AKU NAKAL..


nama sekolah rendah dan menengah...
sekolah kebangsaan binjal (1996-2002)
sekolah menengah kebangsaan paya kemunting (2003-2007)
sekolah menengah jitra (2008)

aktiviti kokurikulum yang diceburi....
dulu2 aku nih adik bradik atlet gak la...atlet lompat tinggi and lari jarak jauh....hehe..pastu time hari sukan memang aku busy gn training..and time masuk kejohanan pun aku lagi busy.tinggal kelas semua.aduhhh...tp kalu ade kuiz ke, forum ke..aku gak yang masuk...macam pulun cket lah...bak kata pepatah...sesunguhnya aku memang busy time skolah dulu...

jawatan yang disandang dulu....
wah!ni pun memang xkalah..dari sekolah rendah...aku jadi pengawas sekolah dan ketua puteri islam..islamik gitu..ajar orang kawat lagi..pastu sekolah menengah lagi dahsyat..aku jadi penolong pengawas, ketua kelas, ketua pengakap sekolah, ahli lembaga koperasi...bukan hantu ya....hahaha...ketua rumah sukan..mcm2 lagi...

nama guru kesayangan korang.....
ada banyak yang aku sayang...tapi yang paling aku sayang ialah dua orang...iaitu cikgu ku mad razi dan ustazah roszunaini....ada lar benda yang mmbuatkan aku sayang bangeeettt kt cikgu aku nih..dorg TERBAIK!!

subjek paling disukai dan tak suka..
semua subjek aku suka...yang aku paling xsuka ialah add math..OMGH!!!kalo bley drop..tentu aku dh dr0p...xsuka sngt2 lah...subjek yg laen aku mmg suka..tambah2 sejarah dan biologi...hehe..santai betol dok kelas nih...

kawan baik masa sekolah..
aku nih kawan baik de tiga ekor je...hehe...pompuan nama dia fatin and lehah...sorang lagi laki...shaq...memang baik lah...xbanyak sgt kawan pasal aku xsuka gn kawan jenis bacoi..(penakot)..semua nk bergantung gn orang...xley blah....

cita2 masa dulu...
masa sekolah rendah maw jadik pramugari tp mak pulak xbekenan....
ok..masa sekolah menengah maw jadi dokter kanak2..tp xkesampaian pasai dh tersimpang jauh dari dokter..hehe...

artis feveret masa sekolah dulu....
ohhh!!!aku sangat suka britney spears dan westlife....sampaikan westlife datang cni pun aku turun...syok minat punya pasai....semua boley....sampai lanih pun still suka dorg....

perkara yang xboleh dilupakan masa sekolah...
ni citer sekolah rendah..de budak2 jahat kt sekolah aku tuduh aku buat tatu satu badan...gila ke hapa???aku balik rumah...nanges3x...tp yg bestnya cekgu besaq xcaya pun citer karut tu pasal aku nih budak baik time sekolah...cewaahhh!!
ok..masuk sekolah menengah...ni masa aku bernakal-nakalan....aku nih pen.pengawas...tp aku gn memeber2 aku skip kelas pasai kelas tu sungguh boring...tengah dok nk p cari port terbaik..terhendap2...tup2x...zappppp!!!!!kena sebat...naseb member aku yg kena..pakat lari semua....berterabur plak tu..hehe..
yg laen punya kisah...cekgu yg dengki yg aku..buang paper exam aku...nasib aku kecik dr dia..kalo besar maw aku sekeh kepala dia...geram2!!

jika aku dapat kembali ke zaman persekolahan,apakah yg ingin dilakukan...
hmm..rasanya alam rendah....xnk dah pasal aku nih malas baca buku..mak aku suruh baca buku..aku trus menangis!!(ratu air mata kot)
tapi aku nk kembali ke alam maen masak2,maen pondok2..maen kawen2 gn sepupu2 aku..then kitorg waktu tadika selalu d bli mee maggi n masak atas bukit belakang rumah.sy0ooookkk!!!!angkut abes kuali periuk...bestlah...

ceritakan kenakalan yang xdpt dilupakan waktu sekolah dulu...
aku sememangnya budak nakal di sekolah mahupon dirumah.....aku rindu sangat time dulu2 tu..tp mana boleh patah balek dah..ni bukan cerita dorem0n ya kawan2...hihihi...sesungguhnya kenalan aku tu xpulak membawa kematian sesiapa..alhamdililah...orang kata nakal2 comel..banyak lagi cerita nakal..tapi xmmpu nk tulis kat cni...banyak lagi sebenarnya...kenakaln aku makin menjadi pasal sepupu aku pon nakal jugek...kehkeh...

Tuesday, December 14, 2010

kereta honda terbaru...INSIGHT!


Honda Malaysia telah membuat pengumuman bahawa ahli keluarga kereta hibrid terbaru dari Honda bakal memasuki pasaran Malaysia pada bulan depan. Model yang dimaksudkan ialah Honda Insight. Menurut pihak Honda, model Insight merupakan kereta hibrid sebenar dengan ciri-ciri canggih dan berteknologi terkini, bukan saja mampu memberikan pengalaman baru kepada mereka yang mementingkan pemeliharaan alam sekitar, malah kereta yang dikuasai enjin SOHC i-VTEC 1.3 liter yang diperbaharui itu mampu menjimatkan penggunaan minyak dan memberi pembakaran enjin sempurna. Harga sebenar masih belum diumumkan, namun Honda Malaysia memberi jaminan bahawa rakyat Malaysia akan mampu memiliki sebuah kereta hibrid berteknologi moden pada harga mampu milik.
Tidak seperti Honda Civic Hybrid, bahagian dalaman Honda Insight lebih eksklusif dan futuristik, demi mengangkat imej kereta hibrid itu. Honda Insight telah dijadualkan akan membuat penampilan pertama di Kuala Lumpur International Motor Show 2010 (KLIMS 2010) pada 2 Disember nanti. Sebelumnya Honda Civic Hybrid, kemudiannya Honda Insight, pada tahun hadapan pula mungkinkah Honda Jazz Hybrid??!!

baik buruk kawin muda!!???

kalau dh bercinta tu mesti nak kawin...ada pulak bercinta sesaja.nak je aku tampa sesapa jawab gitu...yer lah!!hipokrit cukop..pasal kita nih manusia.xkan xde hati nk kawen???cuma lambat dan cepat aje jodoh yg datang tu.... kalau cepat..kelam kabut jugak la pasal doit xcukup agy...kalu lewat cket maybe dh stabil..so ok la.cuma mulut2 cik kiah nih la yg kena tahan...dituduh macam2...xlaku la...andartu lah....macam2 lagi...JAHAT BETOL MULUT!!!



kebaikan kawen muda.....
1.meramaikan umat muhammad....aka cucu adam...
2.sesunguhnya kita pasti menjauhi zina...(itu yg sangat penting tu)
3.gejala sosial pastinya akan berkurang dan kes buang baby pun berkurang...alhamdulillah..
4.ketenangan yg xtergambar...pasal si dia dh ada kt sisi..kalu gduh dan off hp boley trus ja tarik telinga   dia..yer x??
5.hidup lg banyak pahala sebab kita boleh khusyuk dalam solat..nih kalo couple..hp lah bunyi..gduh mulut lagi pasal xbls sms.aduh...mcm2...
6.pikul tanggungjawab awal2 so boley jd lebih matang...
7.hidup terkawal dan terurus..xla huru hara mcm zaman bujang.mkn xtentu..tidur xtentu...bju pkai recycle gitu...

keburukan kawen muda......
1.kurang ilmu dan xcukup matang..boley gaduh hari2...
2.dok rasa diri still bujang...so kat situ dia kurang fikir taggungjawab semua...
3.duit xcukup..kena bajet je tiap bulan...
4.hidup dah xfree cam bujang dulu...
5.kalau pompuan nih..bgn je pagi kena fikir pe tok laki nk makan nih....(pasal dah berlaki)..hehe..kalo yg bujang tido la sampai matahri atas kepala pun..ok jer...


p/s:xberani aku nk ckp buruk byk2..pasal kang aku yg kawen muda....hah padan muka kat citu..hehe

Kelantan Perkenal Program Perkahwinan Perdana Elak Perceraian


KOTA BAHARU: Kerajaan Kelantan akan memperkenalkan program perkahwinan perdana peringkat negeri melibatkan pasangan remaja bagi mengatasi masalah perceraian yang kadarnya agak tinggi di negeri itu.
Menteri Besar Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata program pertama yang dijangka dilancarkan tahun depan akan melibatkan 100 pasangan.
Beliau juga berkata kerajaan negeri akan meneruskan program membantu lelaki miskin yang ingin mendirikan rumah tangga dengan memberi bantuan kewangan bagi menampung perbelanjaan mengikut kadar yang ditetapkan.
"Kerajaan juga sentiasa mengadakan pelbagai kursus penghayatan keluarga bahagia bagi memantapkan lagi hubungan kekeluargaan," katanya.- BERNAMA

p/s: bagus betol Tok Guru nih....idea bagus...

shah jaszlee dah bercinta??

abes la semua awek gigit jari pasal si asmara nih lebih berminat dengan si janda hot!!ahahaa..si maria farida...dia memang lah cantik so xhairan la si asmara nih leh tersangkut...so all the aweks2...cari jer yg laen..


nih kalo dh peluk cam gini xkan pelukan kakak adik pulak..hehe...so korang de mata de akal..korang fikir lah yer...

p/s: masuk jer minang si maria nih....cantik tu...

tips temuduga untuk PTD

SEBELUM INTERVIEW

a) Intelektual
-Tahu senarai nama kabinet terbaru, KSN, Ketua Pegawai Perkhidmatan Awam dan orang-orang penting kerajaan
-Membaca buku Malaysia kita yang banyak memberi maklumat tentang sistem di negara Malaysia misalnya parlimen negara (dewan rakyat dan dewan negara)
-Membaca buku “kerjaya sebagai PTD” untuk mengetahui Job skop PTD supaya sekiranya ditanya kenapa mahu menjadi PTD, anda akan tahu jawapannya
-tau dasar kerajaan terbarunya contohnya “1 malaysia oleh YAB PM” dan biasanya kita akan ditanya tentang apa pandangan tentang langkah kerajaan berhubung “1 Malaysia”

b) Isu-isu semasa
-kes H1N1=apakah langkah yang terbaik untuk mencegah penularan penyakit ini?
-isu-isu terbaru di Malaysia?? baca suratkhabar dan pastikan anda familiar dengan isu-isu semasa termasuk bola sepak dll..

c) Soalan-soalan berkaitan diri sendiri-apa matlamat hidup?
-kenapa mahu jadi PTD?
-kene mahu tinggalkan kerjaya sekarang yang sudahpun beri banyak gaji berbanding ptd?
-apa yang anda akan jadi dalam masa beberapa tahun akan datang?

SEMASA INTERVIEW

-cara masuk ke Bilik Interview harus tertib dan dimulakan dengan salutasi -Assalamualaikum
-senyum senyum senyum
-kenal nama interviewer jika boleh
-duduk dengan betul tanpa bersilang kaki dan meyakinkan
-tunggu duduk bila diminta oleh interviewer
-jawab soalan interview hendaklah berstruktur, tepat dan ringkas
contohnya beri pandangan anda tentang langkah pencegahan H1N1
-anda harus jawab “Terdapat beberapa cara pencegahan H1N1. Yang pertamanya…Yang keduanya,..Yang ketiganya…”

SELEPAS INTERVIEW

-ucap terima kasih dan senyum!!
-berdoalah supaya berjaya


p/s: bukan senang taw nak lepas temuduga dan exam dia....ohhhh0000!!!

mati bunuh diri!!

hai semua!!pagi nih sejuk sangat...buat aku lg malas nk mandi...ingat nk sambung tiduuuuu....tetiba ja dengaq berita yang masih panas!!!mak aku bagitaw aku...ada orang mati bunuh diri!!Ya Allah!!!hati aku terus ja cakap...murtad lah kalau mcm tu...bukan aku yg letak hukum tp ustazah aku kt sekolah dulu cakap...kalau kita bunuh diri, sebagai Islam bunuh diri..mati kita xditerima bumi dan memungkinkan MURTAD.mintak simpang lah semua tu....katanya nih pasal kes suami gila pompuan laen...aduhhh.....
ni stress punya pasal la nih....mana ada isteri yg boleh terima kecurangan suami dia.so asasnya di sini ialah serahkan pada Allah dan BERSABAR.jangan ambil jalan singkat....bak kata lecturer aku..'permulaan seseorang itu xpenting,yg penting bagaimana pengakhiran hidupnya'...nih kalau dh bunuh diri selesai ke masalah???
sedih,kecewa,pilu macam mana pun jangan la bunuh diri...fikir sama anak2 tu..nanti dorang nk survive?hidup kita nih kalau xde masalh pun xboleh jugak...so serius ataw x masalah tersebut,kita kena solve dgn baik.dunia nih cuma tempat singgah aja...kehidupan disana yang abadi....

p/s: fikir dulu sebelum bertindak.....

pelik tapi wujud







p/s: luaskan kekreatifan anda..cipta perkara pelik yg masih boleh dipertimbangkan dek akal...

10 tips untuk kuruskan badan

kalaumaw kurus bg yang berbadan agak sedap...korang mestilah disiplin tinggi.jangan sesekali putus asa ok!!!???
try ikut tips nih....


1.ubah cara makan.kalau selau mkn 3kali secara pukal...pasni makan 5-6 kali TETAPI dalam portion yang sikit...

2.kalu boleh elak la makan junkfood tu..mcm coklat, aiskrim dan lain2.

3.jangan ikat perot..kalu lapar terus mkn..tp ingat ya..kerap xpe...asalkan portion sikit.

4.lebihkan buah- buahan dalam diet anda.contoh artis nih...Victoria beckham,dia mmg gemar mkn buah.

5.pilih makanan berkarbohidrat yg berkualiti.seperti nasi merah.

6.banyakkan senaman untuk lebih fit dan segar.

7.pastikan tidur 8jam sehari dan sentiasa cukup.

8.amek breakfast ya.itu boleh halang anda dari byk mkn time lunch.

9.banyakkan minum air kosong.

10.elakkan situasi stress ok!!


p/s: aku maw naek berat pulak....caner nih....

resepi buncis goreng ikan bilis

hari ni tah kenapa aku boleh makan bendi...sayur ya.padahal aku mmg xsuka lah dgn buncis nih...dan apa saja jenis sayur...sedap jugak aku masak...hehe..(ni x tipu punya)

BAHAN-BAHAN
bendi siap dipotong
cili besar potong sbg hiasan
bawang besar 1 labu
sedikit ikan bilis
kicap
sedikit perasa
(aku xsedia berat ataw amount bahan pasal masak ikut hati)

1.tumis bawang putih...turn brown sikit terus masuk ikan bilis.
2.next masukkan kacang buncis tadi.goreng xpayah lama...
3.masukkan cili dan bawang yg dah dipotong tadi.
4.masukkan kicap sesedap mata memandang dan sedikit perasa.
5.angkat dan hidangkan.


p/s: jangan lama2 goreng sayur nanti hilang kesegarannya..selamat mencuba.

cikgu ayu oleh khalifah

Teringat masa dulu
Ada seorang cikgu
Sungguh ayu
Dia bertudung litup
Senyum menawan kalbu
Memang ayu
Tiap hari pagiku
Ceria di dadaku
Kerna cikgu
Setiap bicaramu
Membenihkan cintaku
Cikgu Ayu

Tiap hari Sabtu
Aku berjumpa cikgu
Ahad pula berlalu
Kenapa rasa rindu
Kacaunya jiwaku
Mungkin kerna cintaku
Cikgu Ayu
Cintaku cintaku
Jalan nombor satu
Rumah berwarna biru
Kampung Ulu Baru
Di situ rumah cikgu
Cikgu Ayu
Cintaku cintaku
Teringat masa dulu
Ada seorang cikgu
Sungguh ayu
Dia bertudung litup
Senyum menawan kalbu
Memang ayu
Tiap hari pagiku
Ceria di dadaku
Kerna cikgu
Setiap bicaramu
Membenihkan cintaku
Cikgu Ayu
Tiap hari Sabtu
Aku berjumpa cikgu
Ahad pula berlalu
Kenapa rasa rindu
Cikgu Ayu
Cintaku cintaku
Jalan nombor satu
Rumah berwarna biru
Kampung Ulu Baru
Di situ rumah cikgu
Rumahnya Cikgu Ayu
Pujaan hatiku
Cikgu Ayu
Cintaku cintaku
Ini kisah cintaku
Cuma aku yang tahu rahsiaku
Malu pada cikgu
Juga kawan-kawanku ayah ibu
Cikgu Ayu
Cinta hatiku
Cinta hatiku
Cinta hatiku
Cikgu Ayu

teknik curi getah sekerap

dah hampir dua bulan aku dok rumah nih...ada je dengar orang hilang sekerap...yer la benda tu ada nilai..kita bukannya ley angkut bwk balik rumah..kalu hilang tu memang ada la yg mencurinya...hmm..dulu memang popular la taktik nih...curi malam2...gerak malam2 lagi senang pasal owner kebun tidurrrrr.....tp la nih dh xleh curik malam pasal orang petani yg selalu p menoreh malam2...so bila lagi si pencuri nak bt kerja agaknya ya???
pagi?petang?malam?ataw magrib?hmm....

teknik depa mencuri nih memang meluas...kekadang kita xperasan pun...pasal ada yang pakai taktik p tambat lembu...hah....dalam p dok tunggu lembu tu..buat la kerja mengambil getah beku orang laen tanpa izin...ishhh3x..
dah la menceroboh kawasan orang....ni p mencuri lagi....semua dosa..aiy0000000!!!

ni punya taktik memang depan mata aku..cuma aku ja xtaw depa tu dok curi sekerap...nak hare betoi!!!ni ha siap mai naek kereta lagi ok....hahaha..tah berapa juta kilo getah yg dicuri...

ada gak yang dok masuk kebun tangkap burung...amboi...ni pon xleh caya jugak...bukannya apa..hati nih dok dalam..kita xtaw elok ke busuk..betol x??rambut memang la sama hitam tu pon kalu xboh dye!ahak
dalam dok ushaburung tu..tah2 dok usha getah sekali....ragu2 sangat...

nih yang paling terkini punya pencurian....depa pakai taktik masuk dalam beg besau punya...memang orang xtaw style nih..sebab pencuri pakai pon elok..smart abes..tetiba bawak beg besar mcm nk p kolumpo..hihihi...pdhal dalam beg tu bukan ada baju...ada getah beku!!siap letak dalam karung sampah lagi supaya ayaqnya xmeleleh...apa nk jadi nih....cubalah cari sumber yg diredhai....

p/s:xbaik ya mencuri nih...hidup xdiberkati Allah.....~~~~~selamat beramal..

Monday, December 13, 2010

barang idaman saya...kalaulah dapat ku miliki...PART 1

banyak sebenarnya barang idaman yang susah nk aku dapatkan...sebab harga dia.alahaiiiii...terpaksa la postpone untuk beberapa tahun sampai dh kerja sendiri...yer la..barang apa pn if guna duit sendiri kita rasa sangatlah puas hati...perfume JLo ni lah barang pertama yang aku rasa aku nk saaaaaangattt!!tp apakan daya...harga dia boley bt aku migrain..pasal hrga dia rm220 time 10 tahun lepas..sgt la xmmpu..

pastu aku rajin betol g langkawi pasal mudah dapt tengok perfume nih..hehe..duty free la katakan...ok dah pasal perfume nih....
sekarang nih punya cerita...makin banyak lah yang aku idamkan...hahaha..pasal dah makin pandai dh sekarang nih...tengok apa semua nak... ok..dh kerja nnt..memeang aku akan usaha daptkan...pe saja yg aku maw...(xsabaq nk kerja lah)...


kalaulah koleksi nih jadi milik aku....indahnya dunia..hahaha...kalau dh kerja..ni lah kepuasaanya bila dapat beli apa saja yg diidamkan...betol x???
seterusnya...




ni lah beg yg aku sangat gilakan..kalu dapat 1 maw meroyan aku...hahaha...harga dia??/xmahal pon cuma xmampu ja....hehe..rm330....nikmat2...
jam tgn pulak...aku mmg xdak 1 jam tangan pun yg setia dgn aku..pasal aku suka beli jam..dan cepat pulak rosak...xtaw la pasepa..xreti guna kot..dok harap jam kt henfon ja la...hehe..ni lah jam yg jd idaman aku...mahsyUUUUkkkkk!!!

dan satu lg bracelet yg sedang aku cari..dia style dia cambest kot....dia pernah dipakai oleh sorang atris nih...nama dia Jolina Jolie...kenal dak???dia kepala ular...nmpak style abes.....tapi harga dia aku xtaw la pulak..pasal rasanya ni design dia bt untuk ASPREY...dia gn brad pit lanih duta barang kemas..

kalau sesapa yang tahu harganya tu..silalah bgtahu yer...aku maw kumpul duit..hahahaha..boley caya ke?ok lah...
penat aku tulis...pasal kalu tulis je xde gambar jadi bosan lah...kena cari gambar untuk expresskan seswatu hal itu...kan??kalo cakap je..sesapa ley tulis....tp ni impian part 1...ada lagi tp xdan nk tulis dah...len kali yer....

P/S: ni kalau jadi barang hantaran pun syiok kot...rasa nk melompat2 ja...hehe...

Saturday, December 11, 2010

5 produk fevret kim kardashian




1. MAC Zoom Lash Mascara
2. Caress Evenly Gorgeous Exfoliating Body Wash
3. Givenchy Lady Pulp Lip Gloss in Lady Beige
4. Benefit Lemon Aid (an eyelid primer)
5. Givenchy Luminous Cheek Powder in Pink/Orange

sarah dan shuib sepah bertunang??


xpernah pun dengar dorg nih dating ke..cinta cintun...tup2 dh tunang...katanya 16 november 2010 yang lalu...xpa la...yang penting happy kan...tu yang still dok cintan tu..bila lagi maw nikah??

mari mari mari!!!!penggemar emas tulen..

ni harga bagi emas 999 dan 916 yang terkini....

999 Gold : RM149.00/gm
916 Gold : RM141.00/gm
835 Gold : RM129.00/gm
750 Gold : RM116.00/gm
375 Gold : RM62.00/gm


p/s: beli emas nih pelaburan terbaik ya...

pengemis bukan sekadar manusia....

aku dah xpaham dengan dunia la nih...kalau yang mengemis tu adalah 'orang'...aku rasa ia satu perkara normal lah...tapi kalo...

ni apa dah jadi nih??tolong la ceritakan...ekonomi dunia dah merosot terok nih...hehe..

hobi zaman bebudak hingusan

hai semua kengkawan..hahaha..hari ni punya entry pastinya pasal cerita2 zaman silam yang menggelikan hati.sesudah pekena secawan air teh...terus xley lelap dah...trus online utube tgk lagu2 hot bollyw00d.Mahsyuuuuukk!!!!




hobi aku time gilakan artis2 bollywood nih mmg XLEY BLAH....aku kumpul duit pastu aku beli majalah Stardust, Hi dgn Bollywood...takat beli then simpan..ok lg...ni semua poster dia bg, dgn gambar2 yg cantik dalam tu aku framekan...boley x???hahaha...aku gunting jer lah....yang penting mak aku xjumpa segala frame aku tu...hehe..(takot kena buang)




aku xtaw pasepa aku boley suka sesangat gn artis2 bollywood nih....idong mancong2 kot..ahakz!!kiranya setiap movie yg keluar mmg aku follow..minat aku nih lg menjadi2 pasai paksu aku pon sejenis gn aku....aku selalu follow dia p mana2 ja...hahaha..(nyeb0k btoi)..so kiranya hidup kami time tu dikelilingi oleh aura2 hindustan ja lah...lagu malay mmg kami xlayan..yang penting..paksu aku ni lah yang influence aku untuk turut framekan gambar2 SRK, kajol, rani, twinkle, juhi, dan...raaaaamai lagi...


nice couple!!


dulu2 punya bolly artis mana ada sexy2...tp mmg syok kita nk tgk...talent dorg xbley dinafikan...skang dorg dh advance agaknya....sexy2...bra je pkai...aduhhhhhh!!!!lanih punya movie kurang Ummmmmphhh....pasepa tah!!????yang tertentu ja yg best pon....kekadang pelakon dia terlampau seksi tapi pelakon xbest mana pon....

minat aku yang xley blah tu....dh aku tinggalkan sejak paksu aku dah kawen..hihihi...bak kata orang kedah...dh xdak gu dah...ni benda 10 tahun lepas...so bila aku terjumpa balik frame2 meng0ng aku tuh...aku pun terfikir sesorang aku...'pe motif aku nk buat frame2 nih semua??'buudusssssnya aku...